Blog & Vlogs

Hoe is het met...

Antoine Joosten

25 Mei

In onze terugkerende column, hoe is het met? Komen gewaarde oudleden aan het woord. Deze wordt gevraagd het leven hen vergaat, wat ze uitspoken en bezig houdt.

Hoe is het met… Antoine Joosten

Naam: Antoine Joosten
Bedrijf: Mede eigenaar AACC accountants
Woonachtig: Klarenbeek

Op deze regenachtige zaterdag zijn wij afgedreven naar Klarenbeek. We zijn hier, om een bezoek te brengen aan oud/ere lid Antoine Joosten. Na lekker gepraat te hebben over koetjes en kalfjes moesten we maar eens ter zake komen. Na een gravend onderzoek, zijn we er achter gekomen dat Antoine lid geweest is van onze mooie club van 2001 tot en met 2011. Een keurige 10 jaar. Maar….

Hoe is het nou met jou?

Het gaat goed met mij, gelukkig geen last van de huidige corona situatie. Mijn gezondheid is super, zeker gezien ik twee jaar geleden een nieuwe heup heb gekregen. Ook ben ik net verhuisd met mijn gezin. Van Apeldoorn naar klarenbeek. Lekker buitenaf, soort van constant vakantie gevoel, dit stelt ons zeer tevreden. Corona krijgt ons er niet onder zullen we maar zeggen. Daarnaast is er zakelijk wel een hoop veranderd. Meer thuis werken, wat opzich niet erg is, maar wel anders.

Wat was je functie destijds?

Toen ik bij de kamer zat was ik mijzelf lekker aan het ontwikkelen. In mijn begin tijd was ik belasting adviseur, ik was in loondienst bij Ernst en Young. Daarna ben ik overgestapt naar Boon accountants, daar was ik nog steeds toen ik in 2011 de kamer helaas moest verlaten. Ik ben daarna nog mede eigenaar geweest van Boon, tot 2015.

Maargoed, als je dat allemaal al gedaan hebt, wat is dan nu je huidige functie?

Zoals ik al vertelde is er veel veranderd in ons bedrijf. Ik ben nu mede eigenaar. Toen we begonnen zijn waren wij met 15 mensen en alleen in Apeldoorn. Nu op dit moment, 30 mensen in het totaal. 20/22 in Apeldoorn, sinds februari 2021 8 mensen in Deventer en 1 in Zutphen. Waarom Deventer zou je je afvragen. Wij merkten toch heel erg dat de Ijsel een grens is. De mensen die in deventer zijn komen niet naar Apeldoorn en andersom. Dus leek ons dit een ideale oplossing. Wij willen een volledige focus op het MKB, wij ervaren dat daarom juist de mensen bij ons komen. Eigenlijk merken wij dat wij daardoor heel efficiënt kunnen werken, kleinere bedrijven en toch veel werk. Op dit moment doen wij van een zo’n 200 alleen al de administratie.  Wij geloven in klein en persoonlijke oplossing.

Is er dan ook nog een scherpe toekomst visie?

Absoluut, de sterkste worden in de stedendriehoek voor kleinere bedrijven in het MKB.

Naast werk was je natuurlijk lekker actief in de kamer, heb jij nog ervaring opgedaan die bruikbaar is?

Jazeker, voorzitter zijn. Zo vaak mij zelf tegen gekomen. Een project waar je volledig achterstaat, veel zelf regelen, hele club overtuigd, uiteindelijk toch de stekker er uit moeten trekken door een dom foutje, leg dat maar eens uit. Maar absoluut zeer leerzaam. Daar is het heel erg belangrijk dat je dingen doet die totaal buiten je comfortzone zijn. Daar wordt je echt beter van, ga maar eens gewoon op je bek. Wanneer de kamer goed in elkaar zit, wordt je echt geholpen, geloof mij.

Terug kijkend hé, heb jij nu uiteindelijk iets aan de kamer gehad, zakelijk/privé?

Meer dan ik aanvankelijk had gedacht misschien. Het is gewoon echt heel leuk om elkaar te kunnen helpen. Met elkaar mee te kijken. Ieder zijn eigen expertise te kunnen gebruiken. Daarnaast ook hoe om te gaan met mensen en je veilig voelen. Ik heb de kamer nooit gezien als een service club, meer als een trainingsorganisatie. Beter worden met elkaar en door elkaar, zowel zakelijk als privé.

Dat is erg leuk te horen, is de kamer op dit moment nog steeds van toepassing in je huidige werkveld?

Dat is zeker het geval, Nog steeds contacten met oud kamer genoten, maar ook komen er nog steeds nieuwe klanten voort uit de huidige kamer. Het praat makkelijk en je hebt altijd een gedeelde interesse. Het is gewoon erg leuk de lijntjes te hebben en elkaar te kunnen helpen.

Goed, genoeg over werk, wat was eigenlijk het meest memorabele uit de kamer tijd, voor jou?

Voor mijzelf persoonlijk was dat toch echt wel het ere-lid maatschap. Toch een soort van persoonlijke titel welke aan jou als persoon wordt overgedragen. Daarnaast vond ik het organiseren van het CVA in 2003 wel echt heel gaaf om te doen. Al die mensen die kwamen, ze kwamen gewoon echt uit heel Nederland, voor iets wat je organiseerde met kamer Apeldoorn, dat was echt bijzonder. Wat zeker ook een waardevolle toevoeging was, in de raad van toezicht bij het Gala op Paleis het Loo. Met kennis en kunde helpen en sturen, toekijken hoe de kamer zulke mooie evenementen uitvoert is echt heel gaaf. Dus schroom nooit, vraag ook oud kamer leden, deze mensen voelen zich gewaardeerd en hebben veel kennis.

Dit is dan helaas, alweer de eerste editie van deze column, er zal snel meer volgen, rara wie o wie zal de volgende zijn…………

Groetjes, jullie razende reporter Hansie

Onze blogs & vlogs

Hoe is het met...
Priscilla Trip

24 Juni

Hoe is het met...
Antoine Joosten

25 Mei